Energielabel-Tarieven vergelijkt:
  • Goedkope energieadviseurs in jouw regio
  • Op basis van tarieven en kwaliteit
  • Een snel en goedkoop energielabel

In het Limburgse Voerendaal staat een huis dat zó duurzaam is dat er geen energielabel voor bestaat. In dit huis hoef je het hele jaar niet te stoken. Dit huis zou officieel label A+++++++ krijgen, maar het hoogste label dat je kunt krijgen is A++++. Het energielabel wordt steeds belangrijker. Er zijn zelfs geldverstrekkers die een bepaald label eisen voordat zij een lening toezeggen. Andere geldverstrekkers proberen verduurzaming te stimuleren. Je kunt dan extra lenen of een rentekorting krijgen.

Heb je een eigen huis, dan ben je vanaf 2026 verplicht over te stappen op een warmtepomp als je cv-ketel vervangen moet worden. Sinds vorig jaar kunnen mensen met een verzamelinkomen tot 60.000 euro een lening afsluiten tegen 0 procent rente voor de hele looptijd. Je betaalt dan alleen een maandelijkse aflossing. Doordat je een hybride warmtepomp aanschaft, gaat je energierekening omlaag. Het bedrag dat je overhoudt, kun je dan gebruiken om de lening af te lossen. Neem je zonnepanelen? Dan levert een lening je vaak iedere maand geld op.

Wat is het energielabel van jouw woning? donderdag 7 maart 2024 - Libero Aankoop

In totaal zijn er zeven energielabels. Van A++++ tot en met G. Heeft jouw woning een A-label? Dan is je huis erg energiezuinig. Als jouw huis een G-label heeft, dan betaal je waarschijnlijk flink voor het verwarmen van je woning. Om het energielabel van je woning te verbeteren, kun je een aantal maatregelen doen zoals isoleren (spouwmuren, dak, vloeren), kunststof kozijnen, HR++ beglazing, zonnepanelen of de warmtepomp of CV-ketel vervangen voor een zuinigere variant. Vaak kun je voor deze maatregelen subsidies via de overheid aanvragen. Zodra je energiebesparende maatregelen hebt gedaan, kun je een nieuw energielabel aanvragen. Hoe ga jij jouw energielabel verbeteren?

Wat kun je doen aan het geluid van warmtepompen? donderdag 7 maart 2024 - NU.nl

Steeds meer mensen gaan hun woning verduurzamen. En niet altijd omdat ze een beter energielabel willen voor de verkoop van hun woning. Veel vaker is de reden dat ze willen besparen op hun energielasten. De verkoop van warmtepompen neemt hierdoor toe. Alleen maken deze dingen wel behoorlijk geluid. En kun je daar iets tegen doen?