Energielabel-Tarieven vergelijkt:
  • Goedkope energieadviseurs in jouw regio
  • Op basis van tarieven en kwaliteit
  • Een snel en goedkoop energielabel

Wat is een energielabel?

Energielabels zijn officiële labels die informatie geven over de duurzaamheid van woningen en bedrijfspanden. Hierbij wordt vooral gelet op isolatie en installaties voor warm water, verwarming en ventilatie. Als je je woning of bedrijfspand wilt verkopen of verhuren, dan ben je verplicht een energielabel van de woning of van het pand te kunnen overhandigen. Dat is ingesteld om de nieuwe eigenaar of bewoner van het huis of het bedrijfspand te informeren over de mate van duurzaamheid en energiezuinigheid van het pand. Via www.energielabeltarieven.nl kun je de prijzen van energieadviseurs bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Zo betaal je nooit te veel voor jouw label.

Vergelijk energieadviseurs

Wanneer is een energielabel verplicht

Een energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning of bedrijfspand. De regels met betrekking tot de uitgifte van energielabels staan beschreven in de Energieprestatieverordening (EPV). Met een energielabel krijg je informatie over hoe energiezuinig de woning of het pand is en wat de mogelijke besparingen zijn als je bepaalde energiebesparende maatregelen zou uitvoeren. Energielabels kunnen variëren van A (heel energiezuinig) tot G (niet energiezuinig).

Wat zijn de regels als het gaat om energielabels voor woningen?

Een energielabel voor een huis is verplicht in Nederland als de woning verkocht of verhuurd wordt. De verkoper of verhuurder van het huis moet een energielabel kunnen laten zien bij de overdracht van de woning. Ook als er sprake is van een verbouwing of van herstelwerkzaamheden waarvoor een vergunning nodig is, moet eerst een energielabel zijn opgesteld.

Vraag nu een energielabel aan

Waarvoor heb ik een energielabel nodig?

Energielabels geven (nieuwe) eigenaren of bewoners van een woning of pand inzicht in het energieverbruik. Met behulp van de informatie die op het label staat, kunnen mensen ook verschillende opties voor hernieuwbare bronnen zoals zon-of windenergie bekijken. Eigenaren van woningen of bedrijfspanden die het pand willen verkopen of verhuren hebben een geldig energielabel nodig. Als jij jouw woning niet wilt verkopen of verhuren, maar je wilt wel weten hoe je jouw woning het beste kunt verduurzamen? Dan kan het ook zinvol zijn om eerst een energielabel van jouw woning te laten opstellen. Samen met het label ontvang je een rapport waarin staat aangegeven welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn.

Wat als ik geen energielabel heb?

Alleen als je je woning of bedrijfspand wilt verkopen of verhuren ben je verplicht een energielabel te kunnen laten zien. Als dat niet het geval is dan is het niet verplicht een geldig energielabel te hebben. Wel kan een energielabel je inzicht geven in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Kleine verbeteringen kunnen leiden tot grote besparingen op je energiekosten.

Vergelijk energieadviseurs