Energielabel-Tarieven vergelijkt:
 • Goedkope energieadviseurs in jouw regio
 • Op basis van tarieven en kwaliteit
 • Een snel en goedkoop energielabel

Kosten Energielabel

Vraag, voordat je je woning te koop zet of te huur aanbiedt, jouw energielabel aan. Daarmee laat je aan potentiële kopers en huurders zien hoe duurzaam de woning is. De kosten van het berekenen van het energielabel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 1. Type woning. Over het algemeen is een energielabel voor een appartement goedkoper dan voor een vrijstaande woning. Dit komt doordat appartementen vaak kleiner zijn en minder complexe energieaspecten hebben om te beoordelen.
 2. Woonoppervlakte. Hoe groter de woning, hoe meer tijd en inspanning er nodig is om de energieprestaties te beoordelen. Dit kan leiden tot hogere kosten voor het energielabel.
 3. Woonplaats. Er zijn mogelijk niet altijd energieadviseurs beschikbaar in elke regio, waardoor de reiskosten of beschikbaarheid van experts van invloed kunnen zijn op de totale kosten.
 4. Berekeningsmethode. Er zijn twee manieren om een energielabel te berekenen, de basismethode en de detailmethode. In de meeste gevallen is de basismethode voldoende. Deze methode houdt rekening met algemene kenmerken van de woning, zoals isolatie en verwarmingssystemen. Bij nieuwbouwwoningen of renovaties op nieuwbouwniveau is vaak de detailmethode vereist, waarbij gedetailleerdere informatie en berekeningen nodig zijn. Het energielabel dat volgens de detailmethode wordt berekend, kan duurder zijn dan een label dat volgens de basismethode wordt berekend.

Vraag nu jouw energielabel aan

Betaal niet te veel voor je energielabel

Zoek een energieadviseur via www.energielabel-tarieven.nl en betaal nooit te veel voor jouw label. 

 • Vergelijk prijzen van energieadviseurs in jouw regio
 • Ontvang een overzicht van de tarieven van verschillende energieadviseurs
 • Vergelijk prijzen en kies de beste optie kunt kiezen
 • Je betaalt nooit te veel voor je energielabel

Gemiddelde tarieven aanvraag energielabel in Nederland

Woningoppervlakte Gemiddeld tarief Laagste tarief Hoogste tarief
0 - 100 m2 €195 €157 €248
100 - 150 m2 €203 €161 €288
150 - 200 m2 €197 €161 €330
200 - 250 m2 €255 €184 €384
250 - 300 m2 €285 €198 €456
300 m2 of meer €355 €207 €574

We hebben de tarieven van alle aanbieders van energielabels bekeken. In deze tabel vind je het gemiddelde tarief, het laagste tarief en het hoogste tarief. Het is dus zeker verstandig om energieadviseurs met elkaar te vergelijken, dat kan je flink wat geld besparen.

Vergelijk tarieven

Vraag nu jouw energielabel aan
Wil je meer inzicht in de energieprestaties van jouw woning? Dat kan met een energielabel. Handig voor jezelf al je je woning wilt verduurzamen. Maar ook handig voor potentiële kopers of huurders. Zij weten dat precies wat ze kunnen verwachten. Vergelijk altijd verschillende energieadviseur met elkaar en kies degene die qua prijs en voorwaarden het beste bij jou past. 

Vergelijk nu de prijzen van energieadviseurs bij jou in de buurt.

Energieadviseurs vergelijken