Energielabel-Tarieven vergelijkt:
  • Goedkope energieadviseurs in jouw regio
  • Op basis van tarieven en kwaliteit
  • Een snel en goedkoop energielabel

Zoek en controleer jouw energielabel

Ga je je huis verkopen of verhuren? Check dan eerst of je nog een geldig energielabel hebt. Als dat zo is, dan hoef je geen nieuw label aan te vragen. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is. De (nieuwe) bewoners van de woning, krijgen hiermee meer inzicht in de energieprestatie van de woning en ze krijgen direct een indicatie van de te verwachten energiekosten. Om de geldigheid van je energielabel te controleren, kun je gebruikmaken van de landelijke energielabel database.

Heb je geen geldig energielabel? Vergelijk dan nu de prijzen van adviseurs bij jou in de buurt.

Vergelijk energieadviseurs

Geldig energielabel zoeken
De landelijke energielabel database bevat een register van alle actuele energielabels. Hier kun je eenvoudig nagaan of er al een energielabel voor jouw woning is geregistreerd en of dit label nog steeds geldig is. Het is enorm belangrijk dat je energielabel in deze database staat om als geldig te worden beschouwd. Andere labels die niet in de database zijn geregistreerd, worden niet erkend als geldig energielabel.

Check de geldigheid van jouw energielabel
Een energielabel heeft een geldigheidsduur van tien jaar. Na deze periode vervalt het label automatisch en wordt het niet meer in de database vermeld. Ben je van plan om je woning te verkopen of te verhuren? Dan heb je verplicht een energielabel nodig. Check snel of jij nog een geldig label hebt. 

Hoe check je jouw energielabel?
De energielabel database biedt een gebruiksvriendelijke manier om jouw energielabel te controleren. Door simpelweg het adres van jouw woning in te voeren, krijg je direct inzicht in het energielabel en de geldigheidsstatus ervan. Indien je nog geen energielabel voor je woning hebt, kun je via de database ook een nieuw energielabel aanvragen.

Hoe bepaalt de energieadviseur het label?
De energieadviseur komt bij de woning langs en bekijkt de isolatie van de woning, maar ook de installaties die gebruikt worden om de woning te verwarmen en te verkoelen.

Energieadviseurs vergelijken